Пасажирські перевезення

«BlaBlaCar» надумав брати гроші з пасажирів в Україні та РФ

11.10.2018 16:51 - SVOBODA.FM

Сервіс пошуку попутників для автомобільних поїздок BlaBlaCar із середи починає монетизувати сервіс у Росії та Україні.

Про це повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі компанії.

З 10 жовтня пасажири, які бажають здійснювати поїздки на відстань понад 120 км, зможуть бронювати місця в автомобілях через BlaBlaCar тільки за гроші.

В Україні вартість доступу становитиме 49 грн за день і 59 грн за місяць.

Поїздки до 120 км залишаться безкоштовними для бронювання. Пасажири компенсуватимуть водієві витрати на пальне готівкою, як і раніше.

Для водіїв публікація пропозицій про поїздки та прийом заявок на бронювання в BlaBlaCar залишиться (поки що?) безкоштовною.

«Підсумкова вартість поїздки для пасажира буде нижча або порівнянна з цінами за квиток на автобус або поїзд. Сервіс продовжить контролювати розмір компенсації, яку може попросити з попутників водій, дозволяючи йому лише частково покривати свої транспортні витрати, але не отримувати прибуток», – йдеться в прес-релізі BlaBlaCar.

На 10 жовтня аудиторія BlaBlaCar в Україні становить 4 млн користувачів.

У компанії не розкривають прогноз щодо виручки, на яку від цього розраховує BlaBlaCar в середньостроковій перспективі. Залучені кошти буде спрямовано на подальший розвиток сервісу.

* * *

BlaBlaCar заснована в 2006 році у Франції. Сервіс дозволяє автовласникам знаходити попутників для спільних поїздок і ділити між собою транспортні витрати. Сервіс працює у 22 країнах світу, сукупна аудиторія проекту перевищує 65 млн осіб.

З урахуванням Росії та України BlaBlaCar монетизуватиметься у 9 країнах, зокрема у Франції, Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі тощо.