Коментарі й реакції

Томос наближається. Хоч і подейкували, що його відклали «на потім»

11.10.2018 10:50 - SVOBODA.FM

Анекдот до теми пропонує прес-секретар УПЦ Київського патріархату Євстратій Зоря.

Папа Римський прилітає до Парижу з візитом. Не встиг він стати ногою на французьку землю, як до нього підбігає журналіст з питанням: «Як Ви ставитеся до того, що в Парижі працюють борделі?».

«Тут працюють борделі?» – здивовано перепитує Папа.

Ранком газета виходить з величезним заголовком на першій шпальті: «Перші слова Папи Римського в Парижі: Тут працюють борделі?».

Це він – про коментар Австрійського митрополита Арсенія про нібито відкладання питання автокефалії. Бо це як втілення наведеного анекдоту.

Його спитали зранку, до доповіді Екзархів і до того, як, власне, в Синоді розпочалося обговорення української теми (яке продовжиться ще й 11 жовтня).

«Митрополит ніяк не міг ДО РОЗГЛЯДУ питання ВЖЕ заявити ПРО РІШЕННЯ, що справу нібито «відклали». Але комусь не терпиться терміново зробити «першу шпальту з сенсаційним заголовком», – пояснив Євстратій Зоря.

* * *

Власне новина про відкладений на місяць розгляд.

Питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада.

Так повідомив митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі, передає «Deutsche welle».

Зі слів Кардамакіса, на засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести ухвалення рішення щодо надання томоса для України. Він додав, що відповідне рішення Вселенський патріархат Константинополя ухвалить лише тоді, коли настане "відповідний час".

«Ми не воліли б створювати жодних нових проблем, однак з Божою допомогою будемо чинити так, щоб усе було мирно», – заявив митрополит.

* * *

Рішення Синоду у Константинополі може бути вже за кілька годин.

Екзарх Даниїл «думає. що буде щось позитивне», як він сказав «Радіо Свобода»:

* * *

У Москві та Московії від цієї теми неймовірно «бомбить».

«Бомбануло» – це термін одного з їхніх же провідних пропагандистів, що проводить профільні шоу на одному з центральних телеканалів.

Насолоджуйтеся, панове: