Коментар

З 69 тисяч тонн боєприпасів на складах біля Ічні придатними були 43 тисячі

10.10.2018 13:02 - SVOBODA.FM

З 2014 року зі складів 6 арсеналу, що зараз горить неподалік містечка Ічня, було передислоковано 56 тисяч тонн боєприпасів.

На момент початку пожежі на військових складах біля Ічні Чернігівській області там мало бути 69,5 тисяч тонн боєприпасів.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час засідання уряду у середу, 10 жовтня, передає «Інтерфакс-Україна».

При цьому, за його словами, лише 43 тисячі тонн боєприпасів були готові до застосування, а решта - це елементи боєприпасів і комплектуючі, а також снаряди, які не стоять на озброєнні ЗСУ.

«Зокрема, що таке міни від «Тюльпана» – у нас взагалі немає такого озброєння – які підлягали утилізації», – сказав міністр.

Він також додав, що за останній час зі складів в Ічні було вивезено 56 тисяч тонн боєприпасів.

«Цей арсенал може розмістити 127 тисяч тонн боєприпасів. Так, на початок 2014 роки там було 125 тисяч тонн боєприпасів. За останні роки ми передислокували в інші місця - на інші бази та арсенали, там, де у нас є можливість безпечно зберігати, 56 тисяч тонн боєприпасів. Це близько 1,5 тисячі вагонів, 50 рухомих складів, з огляду на те, що у нас дуже обмежені можливості щодо завантаження/розвантаження», – зазначив Полторак.

Раніше повідомлялося, що у ніч на 9 жовтня у Чернігівській області стався вибух (4 вибухи) на складах з боєприпасами, який спровокував ланцюгову реакцію.