Диверсія і наслідки

Що зроблено в Ічнянському районі для ліквідації наслідків пожежі арсеналу

10.10.2018 09:02 - SVOBODA.FM

Протягом 9 жовтня здійснювались заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації на території арсеналу боєприпасів військової частини А1479 в смт Дружба Ічнянського району.

Проведено евакуацію понад 12,5 тис. осіб з м. Ічня та прилеглих населених пунктів, що знаходяться у 16-км зоні.

Через розгорнуті приймальні пункти евакуації вивезено 4300 осіб, понад 8200 осіб виїхали самостійно. Станом на 24 год. 8 жовтня в приміщеннях приймальних пунктів евакуації населення залишилось 2130 осіб, з яких 186 дітей.

В смт Парафіївка Ічнянського району розгорнуто штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. Для забезпечення функціонування наметового містечка встановлено 8 наметів.

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1003 чол. та    186 одиниць техніки, з яких від ДСНС – 257 чол. та 74 од. техніки.

Підрозділами ДСНС України ліквідовано 4 пожежі у місті Ічня за межами арсеналу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. Врятовано 16 осіб (з них 2 дітей) з 5-ти кілометрової зони ураження (с. Августівка). Організовано виконання 37 заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів (залишилось 38). Психологами надано первинну психологічну допомогу 540 особам.

Для ліквідації пожежі на території арсеналу залучено 1 од. ІМР, 4 од. ГПМ-54 Збройних сил України. З метою забезпечення підвозу води та заправленням вогнегасними речовинами ГПМ-54  залучалось 6 АЦ від ДСНС та 3 АЦ від ЗСУ.

Для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах поблизу складу органами влади вжито заходів з відключення газопостачання в 11 населених пунктах району,  без газопостачання залишається 5435 абонентів (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Іржавець, с. Гужівка, с. Рожнівка, с. Крупичполе, с. Бурімка, с. Заудайка,с. Монастирище, с. Обичів, с. Максимівка), без електропостачання 1016 абонентів у 7 населених пунктах (м. Ічня, с. Августівка,  с. Дзюбівка, с. Тишківка, с. Коломійцівка, с. Киколи, с. Хаєнки).

Тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня». Спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км. В резерві знаходяться 7 пожежних потягів на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-пасажирський, Дарниця, Полтава та Кагамлицька.

Роботи з ліквідації НС продовжуються з 7 години 10 жовтня.

За повід. департаменту з цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА