TV

Репортажі та коментарі телебачення про ліквідацію підривом арсеналу біля Ічні

9.10.2018 17:57 - SVOBODA.FM

Як і яку інформацію подавали сьогодні телеканали про топ-новину дня – ліквідацію через підрив і пожежу складів боєприпасів?

Вибухало й палало біля селища Дружба Ічнянського району. Вперше для Чернігівщини, та далеееко не вперше для України.

Такі халепи в Україні траплялися і з 2014 року – в роки війни із зовнішнім агресором – навіженим північним сусідом, і в попереднє десятиліття.

Отже, сюжети телевізії.

Комунальний телеканал «Новий Чернігів» з коментарями рятувальників:

Телеканал «ZiK» також влаштував «ракурс в прошлое», як казав один проффесор, і нагадав з 06:09 про попередні згорілі склади боєприпасів, а саме:

10 жовтня 2003 р. – біля м. Бахмут на Донеччині; у травні 2004 і наступні випадки до 2007 р. – вибухали склади біля Новобогданівки на Запоріжжі; 27 серпня 2008 р. – склади біля м. Лозова на Харківщині; 29 жовтня 2015 р. – у м. Сватове на Луганщині; 23 березня 2017 р. – вперше вибухає в Балаклії на Харківщині; 26 вересня 2017 р. – масштабна пожежа в Калинівці на Вінничині.

Як бачимо, з 2003 року це стається чи не регулярно. До речі, 2003 – це той самий рік, коли РФ у вересні на косі Тузла почала «намацувати ґрунт» на шляху до «віджиму» Криму.

Телеканал «ICTV»:

YouTube-канал «Информатор» видання «informator.ua» подає велично-яскраву картину заграви на прискореному відео та коментар місцевої жінки:

Телеканал «112» антиукраїнського спрямування – з самого ранку комментарем поліції:

Телеканал «NewsOne» також антиукраїнського спрямування, розповів так:

Телеканал «Юнион» (донецький, тобто підконтрольний терористам ДНР), у якого з сайта лізуть віруси, теж охоче розповіда про халепу для армії України, насмикавши відео з інтернету:

Пропагандистське телебачення «Россия 24» держави-агресора РФ теж смакує, як «под Черниговом» горять склади:

І ще один пропагандистський канал «Anna News» – про «странный пожар» з 01:38 хвилини ролика (бо на першому місці там Асад), використано відеоуривки з Калинівки:

Більше про цю надзвичайну подію читайте й дивіться за «Посиланнями до теми» нижче.