КП «Будколам»

Ще 69 будок-гаражів дозволено знести в Чернігові

20.07.2018 15:22 - SVOBODA.FM

19 липня виконком Чернігівської міськради надав дозвіл на проведення демонтажу 69 самовільно встановлених тимчасових металевих гаражів у місті.

Перелік таких гаражів попередньо розглядався на засіданнях Комісії з демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова, що відбулися 15 червня та 6 липня.

Відповідно до прийнятого рішення власникам тимчасових металевих гаражів встановлений строк добровільного демонтажу та відновлення благоустрою земельних ділянок терміном 30 календарних днів.

У разі невиконання цього демонтаж здійснюватиме КП «Муніципальна варта».

Демонтаж тимчасових гаражів у місті здійснюється відповідно до «Порядку демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова», який передбачає механізм, підстави, терміни і порядок проведення демонтажу гаражів, які розміщені з порушеннями, подальше поводження з демонтованими об’єктами, а також порядок відшкодування витрат, пов’язаних з їх демонтажем.

Відповідно до процедури це відбувається так: при виявленні гаража, який встановлений з порушеннями, КП «Муніципальна варта» міської ради складає відповідний акт. На гаражі розміщує інформаційне повідомлення (наліпка) для власника, в якому зазначено порядковий номер та строк (два тижні), протягом якого йому необхідно з’явитись до комунального підприємства та надати дозвільні документи на розміщення відповідного гаража.

У разі нез’явлення особи протягом вказаного строку та ненадання дозвільних документів, Комісія за поданням КП «Муніципальна варта» розглядає матеріали, що підтверджують факти порушень чинного законодавства України і за наявності підстав для демонтажу гаража приймає протокольне рішення про внесення на розгляд виконавчого комітету Чернігівської міської ради питання щодо демонтажу гаража. Остаточною підставою для демонтажу є рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Після цього на незаконно встановлений гараж приклеюється ще одна наліпка з повідомленням, що гараж підлягає демонтажу. Крім того, власнику надається місяць для того, щоб знайти документи або демонтувати гараж самостійно за власний рахунок.

Як ми вже повідомляли раніше, офіційні повідомлення про виявлення гаражів та їхні адреси розміщуються на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради за посиланням: http://chernigiv-rada.gov.ua/misto/municipal-mess.

Прес-служба Чернігівської міськради