«Органи»

«Експериментальне стажування» проходять автопатрулі поліції Чернігова

18.06.2018 13:12 - SVOBODA.FM

Спільні наряди поліцейських Управління поліції охорони та Управління патрульної поліції в Чернігівській області розпочали свою роботу в Чернігові.

Про це повідомляє сектор комунікації головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Департамент поліції охорони Нацполіції України підтримав ініціативу Чернігова щодо запровадження спільної роботи працівників поліції охорони та патрульної поліції у складі нарядів реагування.

Суть експерименту полягає в тому, що віднині до складу автопатруля поліції охорони включені двоє патрульних. Це нововведення покликане покращити якість реагування на заяви та повідомлення, що надходять на лінію «102» в Чернігові. Наразі мова йде про три спільні автопатрулі.

На практиці це має працювати на оптимізацію часу, необхідного для складання протоколів на порушників. Якщо раніше поліція охорони мала чекати прибуття патрульної поліції, щоб оформити протокол, то віднині патрульні вже є на борту автопатруля.

Краща взаємодія та зменшення відрізку часу на папери однозначно покращать ефективність роботи поліції.

В перший день роботи спільних нарядів перед заступанням на службу інструктаж особового складу особисто провели керівники служб - т.в.о. начальника Управління поліції охорони в Чернігівській області підполковник поліції Ігор Магдибор і заступник начальника Управління патрульної поліції в Чернігівській області капітан поліції Олексій Зотов.

Вони детально окреслили коло завдань, поставлених перед нарядами, звернули увагу на можливі нестандарті ситуації під час служби та закликали усіляко підтримувати патрульних, для яких це має стати новим досвідом. Старшим екіпажу спільного наряду реагування призначається працівник поліції охорони.

Незадовго до цього патрульні пройшли тренінг, на якому навчалися діям з відпрацювання тривожних сповіщень з об'єктів, підключених до пульту централізованої охорони.

Патрульні, так само як і поліція охорони, відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» обов'язково використовують засоби бронезахисту (бронежилети і шоломи).