ДТП

Гонщик-фургонщик збив дитину на переході за «класичною» схемою

14.06.2018 15:32 - SVOBODA.FM

Поліція розслідує обставини ДТП в Чернігові, в якому постраждала малолітня дитина.

Йдеться про вчорашній випадок на проспекті Миру, де о 15 годині водій «VW Transporter», намагаючись випередити автобус, скоїв наїзд на дитину на нерегульованому пішохідному переході.

Cлідчо-оперативна група встановила, що водій під час випередження автобуса перед пішохідним переходом збив дівчинку, яка йшла переходом.

Внаслідок автопригоди постраждала отримала тілесні ушкодження й була доставлена до травмпункту та після надання медичної допомоги була відпущена додому.

Випадок «класичний» і поширений, необдноразово наїзди за такою схемою були і в Чернігові, зокрема смертельний випадок на переході біля 16 школи.

Схема таких ДТП проста.

Коли дорога має по дві смуги руху в кожен бік, водій на правій смузі уповільнюється або зупиняється перед переходом, а безвідповідальний водій на лівій смузі продовжує рух незавжаючи на те, що НЕ бачить, що діється на переході.

Пішоходи в таких ситуаціях часто теж, замість обережно виглядати з-за транспорту, який пропускає, поспішають полишили проїжджу частину.

Спеціально для таких ситуацій, окрім елементарної обачності, є навіть окремий пункт «Правил дорожнього руху» 18.4:

«Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека».