«Т» – технології

Компанія Hyperloop підписала меморандум з Україною

14.06.2018 14:46 - За інф. УНІАН

Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про співпрацю з компанією Hyperloop Transportation Technologies (HTT) у сфері впровадження технології Hyperloop в Україні.

З української сторони документ підписав міністр інфраструктури Володимир Омелян, а з боку HTT – головний виконавчий директор Дірк Альборн.

«З компанією, яка є найбільшим розробником технології Hyperloop підписано меморандум. Одним з підсумків цього візиту є намір спільно працювати в розробці цієї технології. Згідно з меморандумом, ми спільно розроблятимемо технологію, ми домовилися про спільний пошук інвесторів для цього проекту. Цей проект повинен бути комерційно успішним. Я сподіваюся, що ми зможемо створити спільний центр в Україні. Локація буде або в Києві, або в Дніпрі», – сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він зазначив, що найближчим часом може бути створено RND-центр і дата-центр в Україні, який займатиметься не лише технологією Hyperloop, а й новими матеріалами, новими складовими компонентами сучасних транспортних технологій.

22 лютого міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна наступного року може почати будівництво тестового майданчика в місті Дніпро для впровадження в країні надшвидкісного сполучення типу Hyperloop за кошти приватних інвесторів.

Hyperloop – це транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.