Кордон

Триває спільна прикордонна операція «Кордон-2018»

25.04.2018 14:50 - SVOBODA.FM

24 квітня на українсько-російській ділянці державного кордону розпочався основний етап спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018», який триватиме до 20 листопада.

Про це SVOBODA.FM повідомив помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби підполковник Олександр Дудко.

Проведення операції спрямоване на протидію та припинення незаконного переміщення через державний кордон підакцизних товарів, контрабанді наркотичних засобів, прекурсорів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин, як у пунктах пропуску через державний кордон, так і поза ними.

Окрім підрозділів Чернігівського прикордонного загону в операції братимуть участь підрозділи взаємодіючих правоохоронних органів з активним залученням громадських формувань та місцевого населення прикордоння.

Зазначимо, що в ході проведення операції на найбільш активних ділянках з метою контролю за повітряним простором та місцевістю, що прилягає до державного кордону, будуть використовуватись безпілотні авіаційні комплекси, та малі прикордонні катери.