політична мишоловка - думки з приводу

Як Соколов і Бистров підтримали Зініна

25.04.2018 13:21 - Юлія Вальцман

Денис Зінін «рулит». Він розставив такі політтехнологічні капкани, в які навіть потрапили екс-мер Чернігова Олександр Соколов і його права рука та колишній заступник Віктор Бистров.

Уже через день-два після сесії Чернігівської міської ради зачиниться політична пастка, в Чернігові, у центрі міста роздаватимуть газету «Соціаліст України» і вона ляже у поштові скриньки.

У ній на всію сторінку красуватимуться яскраві рожеві заголовки в різних варіаціях «Соколов підтримав Соціалістичну партію України!».

Спецоперація «Капкан»

І станеться це по одній дуже простій причині: молодий, мобільний і не обтяжений відповідальністю «дешево и сердито сделает, как пацанов» і Соколова, і Бистрова, і всю політичну команду «Наш край», що володіє дуже потужними фінансовими ресурсами.

Для тих, хто не в темі, поясню. Полководець бабусь, чернігівський остап бендер, Денис Зінін, здумав чергову спецоперацію.

Хто не знає, Зінін зараз просуває Соціалістичну партію України до перемоги на Чернігівщині. Якраз у соціалістичному стилі Колі Рудьковського, який колись надавав щиглів (щелбанів) Саші Соколову, і опустив його на виборах у 2006 році.

Зараз план Зініна, як завжди дешевий і простий, перевірений грошами і гречкою. Він вирішив організувати черговий соціальний цирк: змусити чернігівську владу роздати по 1 тисячі гривень цільовій аудиторії, яка визначає результати виборів у Чернігові. Тобто пенсіонерам.

Риболовля на живця

У команді «Нашого краю» зрозуміли: о, ми приєднаємося. Політично це вигідно. І по команді слухняний Саша Соколов строчить благородний пост у Фейсбуці:

Після цього Денис Зінін потира руки. Рибка клюнула. Вистава продовжується. І з’явилася ще одна газета «Соціаліст України», де пенсіонерів запросили за сесію міськради. Там під тиском пенсіонерів мають поставити питання 1 тисячі в порядок денний.

Бистров, не бачачи, що Соколов уже сидить на крючку у Зініна, також клюнув і проковтнув наживку молодого політтехнолога.

Віктор виступив на партійному каналі «Нашого краю», сказав, що допомога по тисячі для пенсіонерів це - необхідність.

Послідовний передвиборчий трюк

Ось тепер пастка зачинилася. «Наш край» переконаний, що вони проголосують і їхня технологія спрацює, як в 2015 році. Тоді їм вдалося після роздачі 20 мільйонів грошей, завести 12 депутатів до міської ради.

Соколов і Бистров з «Нашим краєм» продавили рекордну суму грошей під роздачу: 20 000 000 гривен. Табличка нижче показує гроші в тисячах.

Як бачимо, атракціон щедрості тоді мер і головний фінансист планувати додатково тільки на один виборчий рік:

Рік

2014

2015

2016

2017

2018

Кошти з міського бюджету

540

1050

260

270

280

Додатково

-

20 000

1 000

-

-

Всього:

540

21050

1 260

270

280

Але зараз технологи з «Нашого краю» недооцінюють ситуації, яку продумав наперед Денис Зінін.

Останній орієнтується на свою цільову аудиторію, яка ходить на вибори, набагато краще, ніж «Наш край», який працює в Інтернеті. І в цьому чернігівський остап бендер їх переконає на сесії і одразу після неї.

Сюрприз Киви

Адже в ній візьме участь сам лідер соціалістів Ілля Кива і заткне за пояс колишнього мера і його заступника разом з «Нашим краєм». І газета потім переконає пенсіонерів, що так і було.

«Наш край» сильний в апаратних іграх, у надуванні щік в Інтернеті, але слабкий в організаційній діяльності на вулицях і дворах. Зате Денис Зінін уже не одну тисячу легковірних виборців водив на чернігівських плащах і дворах.

Кому вигідна роздача тисячі

Однозначно роздача 1000 гривень під тиском пенсіонерів буде вигідна самим пенсіонерам і міській владі.

При тому лаври переможців собі будуть тягнути «Наш край» - в інтернеті, соціалісти – в газеті, і всі політичні сили в своїх газетках та соцмережах.

Однозначно таке розпорошення коштів буде невигідне місту, як живому організму. Адже на ті 20 мільйонів, які Соколов перед виборами роздав з бюджету у 2015-му, можну було по артеріях Чернігова пустити свіжу кров - до 9-10 тролейбусів за тим курсом валют.

Зараз ще невідома сума - скільки мільйонів піде під передвиборчу роздачу з міського бюджету. Може б її було варто пустити на заміну ураженої раком товстої кишки – колектора Чернігова?

Хай вирішують депутати. Їм видніше чи лікувати Чернігів, чи проїсти і …

Я – молода, у мене є ще шанси виїхати і шукати кращого життя.

Від редакції: правопис автора збережений.