Хабар

СБУшник взяв 47 тисяч доларів

25.04.2018 13:08 - SVOBODA.FM

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області на отриманні ним хабара – 47,5 тисячі доларів США.

Про це повідомляє НАБУ в соцмережі Facebook.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що посадовець одержав хабар від посередників за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконній спосіб.

Слідство вважає, що посадовець СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України.

Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ. Адже належне розслідування даних фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб з території України.

Предмет неправомірної вигоди передався посадовцю двома частинами. Його було затримано під час отримання другої частини суми в розмірі 36 тисяч доларів США.

Детективи НАБУ переконані, що викрита особа могла діяти в складі злочинного угрупування.