Загибель у вогні

О 5 ранку в Чернігові загинула 77-літня бабуся

21.03.2018 12:07 - SVOBODA.FM

Упродовж минулої доби, 20 березня, вогнеборці Чернігівщини ліквідували 5 пожеж у житловому секторі громадян та 1 на транспорті.

Причинами були коротке замикання, порушення правил монтажу та експлуатації печей і димарів, необережність з вогнем, порушення правил безпеки газозварювальних робіт.

На жаль, внаслідок дії небезпечних продуктів горіння одна людина загинула.

21 березня о 05:02 у Чернігові до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про загоряння в квартирі дев'ятиповерхового житлового будинку, що по вул. 1-ої Гвардійської Армії, 8.

Оперативно на місце пригоди прибуло два відділення 2-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору піднялись у заповнену димом оселю на п'ятому поверсі…

Під час розвідки в одній із кімнат помешкання виявили тіло 77-річної господарки без ознак життя. Причиною трагедії послужило необережність жінки у поводженні з вогнем.

20 березня о 16:36 до Служби порятунку "101" у м. Прилуки надійшло повідомлення про загоряння по вул. Київській біля буд. 131 автомобіля ВАЗ-21015. Пожежу помітив господар, який і викликав вогнеборців. Черговий караул 12-ої ДПРЧ пожежу о 16:44 локалізував та о 16:54 ліквідував.

Вогнем знищено салон автомобіля, пошкоджено двигун. Причиною пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при проведенні газозварювальних робіт. На гасіння залучалось 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця спеціальної техніки.

Також 20 березня о 20:00 до Служби порятунку "101" у Ріпкинському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Березівка, що за 40 кілометрів від районного центру.

Перехожі викликали рятувальників й самі до їх прибуття врятували з небезпечної зони 87-річну господарку помешкання. У зв’язку з тим, що пожежу виявили із запізненням, на час прибуття підрозділів ДСНС вогонь встиг перекинутися на розташований поруч житловий будинок сусідів.

Рятувальниками чергових караулів 6-го професійного пожежного посту з селища Любеч та 6-ої Державної пожежно-рятувальної частини смт Ріпки УДСНС України у Чернігівській області у складі 10 чоловік особового складу та 3 одиниць спеціальної техніки пожежу о 21:10 було локалізовано, а о 00:05 остаточно ліквідовано.

Ймовірно, причиною загорання послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття в будинку господарки, а також пошкоджено покрівлю на площі 7 кв.м житлового будинку сусідів.

* * *

Рятувальники УДСНС України у Чернігівській області закликають населення слідкувати за протипожежним станом опалювальних печей і димарів, електрообігрівачів, дотримуватися елементарних правил безпеки під час користування ними, а також проявляти обережність у поводженні з вогнем. У разі виникнення пожежі необхідно негайно викликати рятувальників за номером телефону "101".

У ДСНС України у Чернігівській обл.