«Органи»

В поліції зайнялися обміном досвідом з Естонією

21.02.2018 09:22 - SVOBODA.FM

В рамках робочого візиту до ГУНП в Чернігівській області прибула делегація Лиунаської префектури Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки.

Зустріч із колегами з Євросоюзу відбулася в результаті спільної ініціативи поліції Естонської Республіки та Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Її мета – налагодження більш тісного співробітництва між поліцією Естонії та України.

Високі гості відкрили спільний проект «Розвиток центру патрульної служби і командно-контрольного управління в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області».

На зустрічі йшлося про обмін досвідом та співпрацю правоохоронних відомств двох країн. В ході перебування делегації поліції Естонії прибалтійські поліцейські зустрілися з керівним складом ГУНП в Чернігівській області, під час якої сторони презентували свої доповіді щодо організації роботи поліцейських відомств. Також були розглянуті структура, задачі, пріоритети й хід реформ у поліції.

Відкриваючи засідання, начальник Головного управління Нацполіції Чернігівщини Едуард Альохін відзначив: «Зараз наша співпраця переходить у практичну площину, бо до цього моменту воно носило ознайомчий інформаційний характер. Нині в Україні триває серйозне реформування поліції, яке не може обійтися від запозичення досвіду тих країн, де цей процес уже пройшов і приніс позитивні результати.

Основна наша задача – отримання досвіду наших естонських колег, який вони здобули під час реформування. Найближчим часом передбачені виїзди груп наших співробітників в Естонію, щоб на практиці побачити які переваги отримала поліція в результаті реформ. Переконаний, ми багато корисного там побачимо і впровадимо в нашу роботу».

Українська і естонська сторони висловили готовність обмінятися досвідом та співпрацювати у подальшому. Естонські поліцейські переконалися – українці не пасуть задніх у плані модернізації роботи відомства. Так, неприховане захоплення прибалтійських колег викликало знайомство з системою відеоспостереження «Мережа безпеки», яка нині охоплює всю Чернігівщину і здатна відслідковувати ситуацію у найвіддаленіших куточках Придесення.

Поліцейські з Євросоюзу докладно ознайомилися з принципом роботи системи відеоспостереження та відзначили високу ефективність її застосування на практиці. Делегація також ознайомилася з роботою чергової частини, ситуаційного центру та служби «102».

Начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП Анатолій Будьонний розповів делегації як відбувається реагування поліції на злочин від моменту надходження повідомлення до направлення на місце злочину слідчо-оперативної групи. 

Префект Південної префектури Департаменту поліції і прикордонної охорони Валло Копель у свою чергу відзначив, що насправді поліції Чернігівщини є чим пишатися, і він хотів би значно глибше ознайомитися з певними моментами організації роботи українських правоохоронців, включаючи вищезгадану систему відеоспостереження «Мережа безпеки».

Програма візиту також передбачала ознайомлення з роботою патрульної поліції області.

Після завершення офіційної програми гості із задоволенням відвідали місцеві музеї та ознайомилися з багатим історичним минулим Чернігова.

Сектор комунації ГУНП в Чернігівській обл.