Думки на тему

Чому держава не має податку з криптовалют?

20.02.2018 13:49 - SVOBODA.FM

Майнер на прізвисько Mister Xal, котрий також підробляє монетизацією YouTube-каналу, в популярній формі намагається пояснити нинішні можливості держави щодо обкладання податком майнінгу криптовалют.

За його словами, він зустрічає запитання такої тематики від глядачів YouTube-каналу.

В легальному оподаткуванні (на відміну від «гоп-стопу» з вилученням обладнання), звісно ж, ключовим є певний закон. В якому, в свою чергу, на початку має бути визначення понять.

А ось з визначенням поняття, що ж це таке – криптовалюта – не тільки в Україні, а й у багатьох державах визначитися не можуть.

А в податковій у Чернігові про неї, схоже, навіть і не чули, як показала реакція на один телефонний дзвінок.

Отже, податкова. П'ятниця. Обід давно позаду. Всі клерки млосно поглядають на годинники в очікуванні часу "Г" (Геть за двері). Дзвінок!

Податкова: "Ало!" (де ти взявся на мою голову)  Майнер: Доброго деньочка! А скажіть, в рамках декларування доходів за 2017-й потрібно декларувать доходи від майнінгу криптовалют?  Податкова: ... [зависання] ...  Майнер: ... [намагається не зареготати прямо в телефон] ...  Податкова: ... Ммм... не можу сказати... Ось вам інший телефон...  Майнер: Так, дякую.  Податкова: ... з чого, ви кажете?   Майнер: Майнінг!  Податкова: ... пауза...   Альтернативний телефон, як виявилося, не обслуговується. 

І тільки не намагайтеся у податковій ляпнути слово «blockchain» – пожалійте їх!