Пожежі

З вогню врятували двох: п’яного і непритомного

19.02.2018 17:17 - SVOBODA.FM

Упродовж минулих вихідних у Чернігівській області виникло 12 пожеж.

Причини були звичайні: коротке замикання, порушення правил влаштування та експлуатації побутових газових приладів, нагрівальних печей та димарів, необережність при палінні.

Під час гасіння вогнеборці врятували 2 громадян.

Про це повідомляє Управління ДСНС України в Чернігівській області.

17 лютого о 08:17 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про загоряння в одній з квартир п'ятиповерхового житлового будинку, що на вул. Рокосовського, 14Б.

Оперативно на місце пригоди прибуло два відділення пожежно-рятувального підрозділу на автоцистерні та автодрабині. Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору піднялись у заповнену їдким димом оселю на третьому поверсі та в одній з кімнат виявили 17-річного молодого чоловіка у непритомному стані.

Вогнеборці винесли постраждалого на свіже повітря та передали медичним працівникам. Юнака з отруєнням чадним газом доставлено до медичного закладу.

Оперативними діями пожежу о 08:26 було локалізовано, а о 08:50 остаточно ліквідовано. Причиною її виникнення послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових приладів. Вогнем пошкоджено кухонні меблі та майно господарів.

18 лютого о 08:40 до Служби порятунку "101" у м. Новгород-Сіверський надійшло повідомлення про пожежу нежитлового будинку, що по вул. Князя Ігоря, 17.

Оперативно за викликом на місце події прибуло відділення 7-ої державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. В апаратах захисту органів дихання та зору рятувальники відшукали у заповненому димом будинку місцевого 41-річного чоловіка, який, перебуваючи у нетверезому стані, не міг собі дати раду та покинути небезпечну зону.

Чоловіка вивели на свіже повітря, однак від медичної допомоги він відмовився. Завдяки професійним діям пожежу о 08:48 було локалізовано, а о 08:50 остаточно ліквідовано. За попередніми даними, причиною загоряння послужила необережність при палінні постраждалого.

* * *

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області сподіваються на свідомість кожного громадянина та попереджають про недопустимість халатного відношення до заходів пожежної безпеки. Пам’ятайте, лише суворе їх дотримання допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від вогню.