Браконьєрство

Поліція шукає браконьєрів у Менському районі

16.02.2018 12:05 - SVOBODA.FM

Поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного полювання в ніч на 14 лютого в мисливських угіддях Менського району.

Браконьєрський наскок призвів до варварського винищення тварин.

Вдень 15 лютого до Менського відділу поліції звернувся керівник місцевого мисливського господарства із повідомленням про те, що попередньої ночі в урочищі на території господарства невідомі особи здійснювали незаконне полювання.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці виявили численні сліди крові, а також ряд речових доказів.

В ході подальшої розшукової роботи поліцейські встановили напрямок руху автомобіля ймовірних зловмисників та прибули до нежилого господарства у сусідньому селі. Тут у сараї було виявлене очевидне місце оброблення туш забитих тварин: сім нещодавно облуплених шкур косулі європейської та п’ять заячих, ембріони косулі, а також тушку лисиці, яку теж вбили недавно.

Наразі поліція працює над встановленням осіб, причетних до варварського браконьєрського полювання.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 248 Кримінального кодексу України («незаконне полювання»), яка передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.