Гоп-стоп... Пляшки - на касу!

Ювенали з поліцією перестріли в лісі підлітків з пійлом

13.02.2018 13:25 - SVOBODA.FM

Для запобігання пияцтву й палінню серед підлітків та недопущення їх продажу неповнолітнім, на вихідних інспектори ювенальної превенції Чернігова з патрульною поліцією провели профілактичний рейд до міського парку «Ялівщина».

Під час рейду правоохоронці помітили натовп підлітків, які котили господарський візок з торгівельно-розважального центру, в якому крім харчів лежали й пляшки зі спиртними виробами.

Про це повідомляє сектор комунікації головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Як пояснили діти, вони збиралися святкувати День народження своєї подруги, якій виповнилось 15 років. З їхніх слів, спиртне їм купили на їхнє прохання дорослі.

Завдяки злагодженим діям патрульних та поліцейських ювенальної превенції вдалося попередити вживання підлітками алкогольних виробів.

Правоохоронці повернули «алкогольну» покупку до супермаркету, викликали туди ж батьків підлітків і провели з ними профілактичні бесіди.

Дорослих попередили про адміністративну та кримінальну відповідальність, яку вони можуть понести внаслідок невиконання батьками обов’язків з виховання своїх дітей.

Для багатьох батьків ця несподівана зустріч з поліцією стала шоком. Уполіції висловили сподівання, що це стане приводом більш прискіпливо цікавитися чим їх чада займаються у вільний час.