ресторанний бізнес / Імідж*

Кондитерський та барний інвентар для кафе: перелік та особливості

12.02.2018 22:27 -

Всім відомо, що для успіху будь-якої справи потрібно правильно підібрати обладнання та аксесуари. Якщо Ви збираєтесь відкрити кафе, кав’ярню або кондитерську, то важливо правильно підібрати кондитерський інвентар, а також барний інвентар, який забезпечить якісне функціонування закладу.

Кондитерський інвентар: класифікація

Кулінарія, особливо кондитерська сфера, потребує як вмінь і навичок, так і творчого підходу, фантазії. Кондитерський інвентар включає необхідні засоби та аксесуари для приготування кондитерських виробів та десертів. За рахунок великого асортименту, допоможе втілити різноманітні ідеї по приготуванні і оформленні.

Купити кондитерський інвентар можна на сайті torgoborud.com.ua. В каталозі Ви знайдете все необхідне для випікання найкращих десертів. Також пропонуємо професійне обладнання для кафе, ресторанів і магазинів: жарильні та пекарські шафи, пароконвектомати, конвекційні печі, холодильні вітрини, льодогенератори та багато іншого. Доставляємо в будь-яке місто України.

Кондитерський інвентар можна розділити на кілька категорій:

Металеві форми – відрізняються довговічністю та практичністю використання. Підходять для випічки виробів з тіста, а також приготування холодних десертів. Металеві форми можуть бути роз’ємними, що зручно для випікання бісквітів. Силіконові форми – мають гнучкі стінки та антипригарну поверхню, за рахунок чого вироби легко виймаються з форми. Також не потрібно змащувати стінки маслом чи олією. Листи – універсальний кондитерський інвентар, що може використовуватися для приготування найрізноманітніших страв. Можуть виготовлятися з різних матеріалів (чавун, нержавійка, алюміній, силікон та ін.). Відрізняються місткістю, також за рахунок стандартних розмірів, підходять практично для будь-якого обладнання. Форми і трафарети з пластмаси – чудово підійдуть як для випікання, так і для створення різноманітних прикрас. Форми для шоколаду – можуть бути силіконові або полікарбонатні. Використовуються для приготування шоколадних цукерок. Сита – сито на кухні використовується не лише для просіювання муки, але й для інших продуктів – какао, цукрова пудра. Також можна перетирати сир, ягоди в пюре. Сито може мати отвори, різні за величиною, залежно від цілей застосування (для муки потрібні більш дрібні, для сиру – більші і т.д.). Допоміжний інвентар – аксесуари, які необхідні в процесі приготування десертів (вінчики, пензлики, ножі для тіста, скалки, лопатки та ін.).

Вибрати необхідний кондитерський інвентар без допомоги шеф-повара буде складно. Оскільки, потрібно точно розбиратись в особливостях і технології приготування кожного десерту. Тому обов’язково радьтесь з персоналом, а також консультуйтесь з продавцями.

Барний інвентар: особливості

Сьогодні барна стійка – обов’язковий атрибут будь-якого закладу громадського харчування, чи то кав’ярні, чи дорогого ресторану. Тому до її оформлення та обладнання підходять досить ретельно.

Окрім звичної техніки, важливо вибрати якісний барний інвентар, що допоможе приготувати відмінну каву, коктейль чи інший напій. В інтернет магазині Торгоборуд Ви знайдете великий асортимент товарів по найкращим цінам.

Який саме барний інвентар варто купити? Ось кілька основних, найпопулярніших позицій:

Мірні стакани – технологія приготування багатьох коктейлів вимагає точного дозування інгредієнтів. Шейкер для бару – основний інструмент бармена. Використовується для змішування коктейлів. Джиггер – виготовляється виключно з нержавіючої сталі, зручний мірник для коктейлів об’ємом 20 або 60 мл. Риммер – контейнер з декількома відділеннями, в яких зберігається сіль, цукор, лимонний сік. Використовується для декорування коктейлів. Щипці для льоду. Ящик барний (нацессор) – використовується для зберігання заготовок (нарізані фрукти та ін..).

Даний перелік далеко не повний. Барний інвентар повинен відповідати меню. Тому купити барний інвентар слід після остаточного формування меню.