Фест

У Чернігові відкрився ярмарок "SALO"

10.02.2018 10:15 - SVOBODA.FM

У Чернігові на території Відкритого громадського простору «Publiс Space «RemZavod» розпочався щорічний Fest-Ярмарок "SALO-2018", який організували Центр громадських ініціатив та Обласна агенція регіонального розвитку "Вектор".

Про це повідомляє кореспондент «Свобода.ФМ» з місця події.

«Сьогоднішній фест-ярмарок - справді довгоочікувана подія для чернігівців та гостей міста. Ще до церемонії відкриття фестиваль відвідвідало більш ніж п`ятсот людей. Нам є що їм запропонувати. Ярмарок лише розпочався», - сказав представник організаторів Олександр Бондарев.

Як передавала «Свобода.ФМ», завданням фест-ярмарку є удосконалення постійно діючого щосуботнього Фермерського ярмарку. Його метою є збереження та поглиблення культурних загальнонаціональних та місцевих традицій, формування нового подієвого туристичного маршруту, зазначають організатори.

Проводиться Фест-ярмарок «Сало-2018» на підґрунті щосуботнього Фермерського ярмарку понад три роки за ініціативи Чернігівської міської ради та Чернігівської обласної державної адміністрації.

Під час цьогорічного фест-ярмарку чернігівці та гості міста можуть відвідати виставку-продаж сала та м'яса, виставку виробів із сала; спробувати куліш із салом, що його приготують представники Першої Чернігівської Сотні, поцінувати українські ковбасні вироби, шашлики та гарячі напої; побачити виступи художніх колективів Чернігівщини. Дітям теж буде чим зайнятися. На них чекають цікаві конкурси та інші розваги.

Організатори сподіваються, що до наступних Fest-Ярмарків різної тематики долучаться творчі, мистецькі виробничі спільноти Чернігівщини, вносячи неповторний колорит в ярмаркове дійство, популяризуючи свою творчість, талант, проявляючи незгасну любов до рідного краю.