Вирок

Суд дав 6 років за травмованого пасинка

18.01.2018 10:46 - SVOBODA.FM

Прокурор оскаржив вирок Бобровицького райсуду, винесений у липні 2017 року за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень дитині.

Строк у 3 роки позбавлення волі – нижче від найнижчої межі, передбаченої ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено у судовому засіданні, в березні 2017 року 25 річний обвинувачений, перебуваючи в одному із житлових будинків у м. Бобровиця, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, умисно завдав малолітньому пасинку тілесні ушкодження, що спричинили у дитини розрив селезінки, та як наслідок, втрату цього органу.

Не погодившись із ухваленим рішенням районного суду, прокурор оскаржив його до суду апеляційної інстанції.

Колегія суддів 12 січня 2018 р. підтримала позицію прокурора, викладену в апеляційній скарзі, та ухвалила новий вирок, яким призначила обвинуваченому покарання у виді 6 років позбавлення волі.

Прокурором доведено, що суд першої інстанції не в повній мірі врахував обставини вчинення злочину, особу обвинуваченого, який раніше вже  притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин, а також те, що призначене, із застосуванням ст. 69 КК України, судом першої інстанції покарання не відповідає ступеню тяжкості вчиненого особою кримінального правопорушення.

Вирок набув законної сили.