Зима

Дороги Чернгівщини почистили, та ними краще не їхати. А заїдете в халепу - телефонуйте

18.01.2018 09:26 - SVOBODA.FM

Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювало 152 одиниці техніки та 184 працівника від ДП «Чернігівський облавтодор».

Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.

Про це повідомляє департамент з цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

Однак за прогнозами Укргідрометеоцентру, 18 січня очікується сильний вітер, місцями пориви вітру 15-20 м/с, дуже сильні снігопади, заметілі, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів.

В зв’язку з цим Служба автомобільних доріг в Чернігівській області попереджає водіїв.

Погіршення дорожніх умов потребує бути уважним на дорозі, обмежити швидкісний рух, дотримуватись безпечної дистанції та інтервалу руху, правил маневрування, щоб уникнути втрати керування та небезпечного збільшення тормозного шляху.

Також, Облавтодор рекомендує утримуватись від поїздок в умовах засніженості автодоріг та ожеледиці.

Служба автомобільних доріг звертається до водіїв обов’язково використовувати зимові шини, власникам великогабаритних транспортних засобів – оснастити автомобілі ланцюгами протиковзання.

А також, укомплектувати автомобілі тросами буксування та лопатами.

В умовах обмеженої видимості необхідно користуватися освітлювальними приладами.

У випадку різкого погіршення погодних умов з високою вірогідністю  утворення транспортних заторів водії та перевізники можуть перечекати зимню негоду на майданчиках відстою чи об’єктах дорожнього сервісу, не піддаючи себе та інших користувачів доріг небезпеці.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах Чернігівської області цілодобово працює "гаряча лінія" по телефонах: (0462) 66-18-93, (095) 27-143-74.