«Майбутнє» вже настало. Але не у нас

США серйозно збираються на Марс. Через Місяць

15.12.2017 14:51 - Сергій СТУК

Якщо раніше ми могли чути ідеї та мрії про відправку на Марс експедиції від голови кількох приватних компаній Ілона Маска, то нині ця ідея набула державного значення.

Як повідомляє «New Scientist», президент США «дав директиву» національному космічному агентству NASA сфокусувати зусилля на дослідженнях, покликаних повернутися на Місяць. А потім дістатися Марса.

За словами Дональда Трампа, цього разу місія – не прапор вштрикати й натоптати там слідів, а закласти місячну базу для подальшого освоєння Марсу і, в майбутньому, інших світів.

«This time, we will not only plant our flag and leave our footprint. We will establish a foundation for an eventual mission to Mars and perhaps, someday, to many worlds beyond», – сказав Трамп.

Ілон Маск, голова зокрема й компанії «Space X», схвально про те відгукнувся у соцмережі.

Ще б пак: і його ідея знаходить втілення, й багаторазові ракети його кампанії, котрі поки що не маютьь аналогів у світі й значно здешевлюють польоти на орбіту, знадобляться у цій справі.

«It is high time that humanity went beyond Earth. Should have a moon base by now and sent astronauts to Mars. The future needs to inspire», – написав він у Facebook.