Житло

Не всі спроможні осилити навіть пільговий кредит на будівництво

15.12.2017 13:06 - SVOBODA.FM

Чернігівським регіональним управлінням державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному будівництву» здійснюється надання пільгових довготермінових кредитів громадянам на придбання житла.

Однак окремі позичальники ухиляються від виконання взятих на себе зобов’язань.

Як встановлено, у 2012 році громадянину надано пільговий кредит в сумі понад 300 тис грн на придбання трикімнатної квартири площею 89,3 кв.м у місті Мена.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Після придбання житла позичальником порушено умови договору щодо своєчасності сплати коштів, розмір яких складав орієнтовно 1,5 тис грн в квартал.

Як результат, зважаючи на наявність боргу та відмови боржника від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань, прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення 155 тис грн боргу за кредитним договором.

Зважаючи на обґрунтованість позовних вимог, Менським районним судом позов прокурора задоволено та стягнуто на користь Чернігівського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» 155 тис грн.