Власність

Суд скасував право власності на рештки недобудованого «Дворянського зібрання»

15.12.2017 12:00 - SVOBODA.FM

Суд задовольнив позов прокуратури про скасування держреєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва в історичній частині міста Чернігова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Чернігівської міської ради до бюро технічної інвентаризації та Управління адміністративних послуг міської ради щодо скасування рішення про державну реєстрацію права власності за приватною підприємством на об’єкт незавершеного будівництва, розташований в історичній частині міста Чернігова.

Очевидно, йдеться про рештки об’єкту на Валу, відомі як «Дворянское собрание».

Вжиття заходів прокурорського реагування представницького характеру здійснено з метою усунення порушень вимог земельного законодавства, які виникли внаслідок фактичного позбавлення володіння, користування і розпорядження територіальної громади м. Чернігова спірною земельною ділянкою.

Підставою заявлення позову прокуратурою стало визнання в судовому порядку недійсним договору оренди земельної ділянки, на підставі якого ще у 2011 році у користування одному з місцевих товариств передано під забудову земельну ділянку на території архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» площею 0,5447 га.