Реконструкції, проекти й обговорення

Атрошенко закликає до участі в обговоренні зовнішнього вигляду міста. Але конструктивно

13.12.2017 17:25 - SVOBODA.FM

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звертається до жителів міста з закликом до подальшої участі в обговоренні зовнішнього вигляду Чернігова:

Днями, 8 грудня, відбулися громадські слухання щодо реконструкції «Алеї героїв» та ремонту «нижньої» частини Валу.

«Я хочу подякувати всім учасникам, які взяли участь у обговорені та продовжують звертатися до мене зі своїми ідеями та пропозиціями, – сказав Атрошенко. – Але я би просив виключити з нашого діалогу ультимативні риторику й тим більше погрози. Я прошу цього як людина і як міський голова».

За словами Атрошенка, які наводить прес-служба міськради, всі активісти можуть вносити конструктивні пропозиції. Зокрема й для коригування у рамках існуючого проекту.

Хоча дехто з активістів вважає, що ніякі правки існуючому проекту не допоможуть і ведуть до його повної переробки.

«Я категорично не сприймаю позицію, що потрібно проекти зупинити взагалі – це шлях в нікуди, – заявляє натомість мер. – Тому що до будь-якого проекту, яким би він не був, завжди можна ще розробити 10 альтернативних проектів. І не факт, що в будь-якого наступного проекту буде більше прихильників і менше людей, яким це буде не подобатися. І не факт, що якщо цьому активу щось сподобається, то завтра не здається інших представників громади, які скажуть: «Послухайте, що ви тут наліпили, зупиніть це, оголосіть новий конкурс! Той проведений не за правилами, а на новому ще через два роки ми визначимося, як там робити правильно!». Ми готові разом з проектанами обговорювати деталі кожного проекту, шукати консенсус та вносити зміни.

У нас всі плани на наступний рік є в публічному доступі».

Наступними великими і важливими проектами будуть реконструкції Центрального Парку Культури та відпочинку і Привокзальної площі.