Робота

Служби зайнятості Чернігівщини відправили на роботу 9,4 тисячі безробітних

18.10.2017 13:56 - Валентина ФЕДУСЬ, Чернігівський ОЦЗ

За січень-вересень 2017 року за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості області звернулося 18,3 тис. безробітних.

Загалом перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги майже 30,7 тис. осіб. Це на 10,2% менше порівняно з минулорічним показником.

Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Кількість вакансій, поданих роботодавцями до служби зайнятості області, зросла на 8,7% і становила 22,3 тис. З них 85,6% укомплектовано службою зайнятості.

«Це можна оцінювати як позитивний факт, якщо б зареєстровані безробітні мали затребувані роботодавцями професії, відповідний досвід і кваліфікацію та бажання працювати, – зазначила директор ОЦЗ. – Але найбільш активні на ринку праці фахівці, на жаль, продовжують виїжджати за кордон та до столиці. Серед тих, хто залишається та реєструється в центрах зайнятості, кожен третій потребує додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню. Це – випускники навчальних закладів без досвіду роботи, люди з інвалідністю, громадяни передпенсійного віку та представники інших вразливих категорій».

За 9 місяців 2017 року працевлаштовано 9,4 тисячі безробітних. Зокрема, на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування взято на роботу 196 осіб.

Окрім того, за сприяння служби зайнятості 36 безробітних стали підприємцями, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи.

Набували нових професій та підвищували кваліфікацію 4 тисячі осіб. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 5,6 тисячі громадян.

Станом на 1 жовтня 2017 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 11,1 тисячі безробітних. Це на 8,2% менше, аніж рік тому.

На кожну вакансію претендувало 8 шукачів роботи (торік – 9).