Шпигують!

Євреї «розкусили» Касперського ще два роки тому

12.10.2017 14:02 - SVOBODA.FM

Ізраїльські розвідники виявили використання хакерами російського уряду антивірусного програмного забезпечення «Лабораторії Касперського» для викрадення даних.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на ЗМІ США.

За даними видання «The New York Times», яке вперше повідомило про цю історію, ізраїльські розвідники, які два роки тому проникли у мережу Касперського, попередили своїх американських колег про втручання РФ.

Однак лише минулого місяця це призвело до прийняття рішення у Вашингтоні щодо видалення програмного забезпечення «Лабораторії Касперського» з урядових комп'ютерів.

Напередодні видання «The Washington Post» також повідомило, що ізраїльські шпигуни виявили у мережі «Касперського» хакерські інструменти, які могли бути отримані лише від Агентства національної безпеки США.

Після розслідування в АНБ з'ясували, що ці інструменти знаходяться в уряді РФ.

Раніше повідомлялося, що російські хакери, які працюють на уряд РФ, викрали у 2015 році секретну інформацію в американського Агентства національної безпеки (АНБ), зокрема, дані про те, як США проникають у комп'ютерні мережі за кордоном та здійснюють захист від кібератак.

Наразі невідомо, які ще секретні дані США отримали російські хакери, перетворюючи програмне забезпечення Касперського на своєрідний пошуковик конфіденційної інформації.