Афера?

91-літнього діда знову будуть виселяти з квартири

12.10.2017 12:08 - За матеріалами «ТСН»

Сьогодні, 12 жовтня, о 14 годині знову ламатимуть двері 91-річному дідусю до квартири у Чернігові на проспекті Перемоги, 42.

Судові виконавці вже намагалися викинути з квартири старенького немічного діда і спробують зробити це знову.

Про це телефоном повідомила його донька.

Попереднього разу на захист 91-річного дідуся стали сусіди.

Люди впевнені, що чоловік став жертвою аферистів.

Поки дідусь відходив від виснажливої операції на шлунку, до його дружини навідалися незнайомці. Невдовзі жінка померла.

Тоді ж і зясувалося: за місяць до смерті вона квартиру… продала. Вторгованих грошей так ніхто і не бачив, а ось судові виконавці на порозі квартири з'явилися оперативно.

Пильні сусідки першими помітили, відтоді, як дідусь потрапив до лікарні з онкологією, до його дружини почали ходити дивні люди. І припустили, ходять через те, що поклали око на квартиру.

Дітей, племінників жінка не має, а з чоловіком, хоч і прожила 15 років, не розписана. Дідусь тепер шкодує, що не повів свою Марійку до РАГСу. Вона ж до останнього заперечувала чутки про продаж квартири.

Але за дивним збігом обставин, того ж дня бабуся померла. Однокімнатну квартиру нібито дійсно встигла продати за місяць до смерті чужим людям за… 93 тисячі гривень (це в рази менше ринкової вартості). Грошей ніхто так і не побачив. Чому, бабуся вже не розповість.

Журналісти «ТСН» спробували з'ясувати в нової власниці квартири, вона прийшла простежити за виселенням. Проте марно. Її чоловік погодився розказати більше. Запевняє, що його дружина піклувалася про бабусю. І не приховує своїх намірів: квартира справді була причиною турботи і переказує діалог із підопічною.

«Раз є у вас родичі, і їм не потрібна квартира, то продайте її нам. Якщо не хочете її нам продавати, то залиште все як є, ну дружина не буде більше ходити вам допомагати. Інша людина прийде – ваші справи. Бабуся сказала: добре, я вам її продам, але тільки, щоб вони не знали, що я її вам продала. Після цього, так, бабуся прожила недовго, тому що у неї онкологія і тому вона шукала людину», – каже новий власник квартири Ростислав Прокудович.

Чи є тут афера, де ділися гроші за продаж квартири і чи справжній підпис бабусі під угодою, з'ясовуватимуть правоохоронці.

Дідуся за непокору судовим виконавцям вже оштрафували на 3 200 гривень,  а вдруге на 6400 гривень, бо залишати квартиру він не погодився.