Анонс

Анонімні алкоголіки зберуться 30 вересня, щоб донести своє послання

26.09.2017 15:32 - SVOBODA.FM

У Чернігові відбудеться Семінар по донесенню послання Анонімних Алкоголіків.

Зустріч – на вул. Хлібопекарська (раніше Воровського), 24-А. Заходи триватимуть 30 вересня з 10 до 17 години.

Семінар проводиться з метою поширення досвіду донесення послання АА серед членів груп АА Чернігова та інформування широкого кола спеціалістів-професіоналів, працівників соціальних служб міста, представників влади, поліції про ефективність програми «12 Кроків Анонімних Алкоголіків».

У заході братимуть участь: медики, психологи, соціальні працівники, представники ЗМІ. Представники АА ділитимуться своїм досвідом стосовно своєї головної мети – як допомогти собі та іншим позбавитися від алкогольної залежності.

* * *

Спільнота Анонімних Алкоголіків (АА) в Україні - це тисячі людей, що вибрали для себе тверезе життя, долаючи залежність від алкоголю.

АА – це не організація в звичному для нас розумінні цього слова. Тут не платять вступних або членських внесків; немає керівників і підлеглих; допомога надається безкоштовно і не накладає жодних зобов'язань, не потрібно називати своє прізвище або адресу. А те, що АА не пов'язані з будь-якими релігійними конфесіями, політичними партіями і, так само, комерційними або силовими структурами, дозволяє людям різних професій та віросповідань, різних матеріальних статків та інтелектуального рівня разом долати смертельну недугу.

Зараз групи АА успішно працюють більш як у 180 країнах світу. Мільйони людей, одужуючи за програмою «12 Кроків Анонімних Алкоголіків», не просто долають потяг до спиртного, а повертаються до повноцінного життя в суспільстві.

Ці та інші принципи діяльності спільноти виробилися за довгі роки, що пройшли з моменту створення першої групи АА в червні 1935 року.

Перші групи АА в Україні виникли в 1989 році – спочатку в Києві, Одесі та Луцьку, а зараз їх більш як 100 в різних містах, і це число постійно зростає.

В останні роки в нашій країні практика «12 Кроків» прийнята і схвалена багатьма наркологічними організаціями, соціальними службами, духовенством, а також місцевими органами влади.

Причиною широкого визнання спільноти «Анонімні Алкоголіки» в суспільстві, була допомога медиків, священнослужителів, журналістів і багатьох, багатьох інших, які з часом стали нашими справжніми друзями.

* * *

Духовною основою спільноти “АА” є Анонімність. Анонімність - найважливіший принцип спільноти, який дозволяє його членам уникнути розголошення того факту, що вони є алкоголіками. Така страховка відіграє дуже важливу роль для новачків.

В АА поважають свою анонімність і чекають цього від представників ЗМІ. При контактах з пресою, радіо та телебаченням анонімність підкреслює рівність всіх членів співдружності, припиняючи тим самим можливі спроби досягти публічного визнання. Тому зйомку і запис матеріалів за участю членів АА необхідно здійснювати без розголошення їхніх прізвищ. Недопустимі зображення членів співдружності АА, на яких їх можна було б упізнати чи іншим чином зробити їх відомими для широкої громадськості.

«Ми прагнемо зробити відомою нашу програму одужання, а не осіб, які беруть у ній участь», – повідомляють організатори.