Театр

Трансляція прес-конференції про 92-й театральний сезон у Чернігові

26.09.2017 14:02 - SVOBODA.FM

Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка відкриває 92-й театральний сезон.

Про новий сезон йдеться під час прес-конференції у приміщенні театру з 14-ї години.

Під час заходу презентовані:

– проведення XXV Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі»;

– прем’єрний показ вистави «Перемудрували» за п’єсою М. Кропивницького «Пошились у дурні»;

– новий театральний майданчик «Біла сцена» прем’єрною виставою «Наташа. Хроніка мрії».

* * *

Отже, як заявив директор театру Сергій Мойсієнко, у новому сезоні Чернігівський академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка продовжує агресивну творчу політику.

10 жовтня театр відкриє свій 92-й сезон.

Новий театральний сезон відкривається прем'єрою вистави «Перемудрували». Підтримуючи кращі театральні традиції постановки вітчизняної класики, режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Віра Тимченко підготувала чернігівському глядачеві зустріч з героями жартівливої оперети «Пошились у дурні» класика української драматургії Марка Кропивницького.

14 жовтня відбудеться презентація нового театрального майданчика «Біла сцена» прем'єрним показом психологічної драми «Наташа. Хроніка мрії» за п'єсою сучасного драматурга Ярослави Пулінович «Наташина мечта» у постановці молодого режисера Артема Аніщенка. Сценографія та костюми Катерини Бабич.

Протягом цього сезону Чернігівський драмтеатр запропонує глядачам кращі сценічні постановки, минулих років, зокрема «Безумний день або Весілля Фігаро» і «Слуга двох панів», «Комедія помилок» і «Наше містечко», «Кайдашева сім'я» і «За двома зайцями», «Ніч перед Різдвом» і «Вій. Докудрама» та багато інших. У перспективі – робота режисерів театру над новими виставами та активна гастрольна діяльність творчого складу, участь у престижних фестивальних проектах як в Україні, так і за її межами.

З 20 по 27 жовтня на базі Чернігівського театру триватиме XXV Міжнародний фестиваль «Слов'янські театральні зустрічі».

Участь у ювілейному фестивалі «Слов'янські театральні зустрічі» візьмуть 10 театральних колективів з України, Білорусі, Польщі: 2 Київських - Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка та Національний академічний театр оперети, драмтеатри з Дніпра, Ніжина, Полтави і Херсону; наші білоруські колеги з Гомеля та польські майстри театрального мистецтва з Варшави.

У програмі фестивалю – представлені спектаклі, поставлені за відомими творами літературної класики в осучасненому режисерському прочитанні, й вистави нинішніх драматургів, що відображають різноманітні грані нашого сьогодення.