«Отсутствие у вас судимости – не ваша заслуга, а наша недоработка» ©

Замовте on-line довідку, що Вас ще не судили

26.09.2017 10:53 - SVOBODA.FM

Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що відтепер довідку про відсутність судимості можна безкоштовно замовити в онлайн-режимі без перерв і вихідних.

Така довідка видається Департаментом інформаційних технологій МВС та сервісними центрами МВС.

Довідка потрібна, наприклад, для оформлення на роботу, оформлення візи при виїзді за кордон, участі у тендері, здійснення усиновлень та встановлення опіки, оформлення громадянства, поновлення документів, отримання дозволу на володіння зброєю тощо.

Запуск послуги відбувався в МВС спільно з Державним агентством з питань електронного урядування України за підтримки програми EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією і виконується Фондом Східна Європа.

Отож, щоб замовити довідку онлайн, необхідно:

- зайти на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua; - зареєструватися через електронний цифровий підпис (ЕЦП) або BankID; - заповнити форму, вказавши зручний СЦ МВС; - отримати повідомлення про готовність документу або перевірити статус готовності довідки онлайн; - забрати довідку в обраному сервісному центрі МВС.

Жителі віддалених населених пунктів теж можуть скористатися нововведенням: замовити довідку про відсутність судимості онлайн, а потому – отримати в мобільному Сервісному центрі, який обслуговує їхній район.

За повідомленням Департаменту комунікації МВС України