Проект

Проект додатку «Lazar» просувається за програмою «Бюджет участі»

18.08.2017 12:55 - SVOBODA.FM

Проект додатку для смартфонів «Lazаг - історія Чернігова у твоєму смартфоні»» сьогодні пройшов ще один етап у програмі «Бюджет участі».

Про це повідомляє ініціатор проекту Катерина Литвин, кандидат історичних наук, методист Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

До проекту створення мобільного додатка-аудіогіда «Lazar» долучено багато хороших людей: і обдаровані дітки – вихованці Катерини Литвин, і хор Бортнянського з неперевершеним Іваном Богдановим, і колектив програмістів Soft Industry, і звукорежисери радіостанції Svoboda.FM!

«Лазар» – це кросплатформенний мобільний додатк, який використовується як віртуальний гід для походу на екскурсії містом Чернігів. Це соціальний проект, реалізований у співпраці з Чернігівським обласним педагогічним ліцеєм для обдарованої сільської молоді.

Додаток дозволяє користувачам знаходити історичні пам'ятки міста на карті і прослухувати цікаві факти про них за допомогою вбудованого аудіоплеєра.

Також можна прочитати деяку інформацію про визначні місця і подивитись їх фотографії. Поруч з пам'ятками користувачі можуть знайти QR-коди і просканувати їх за допомогою QR-сканера в додатку, щоб отримати доступ до всієї інформації та аудіо для кожного місця.