проблема людей, а не влади?

Як прокуратура ліквідувала Вузлову лікарню Укрзалізниці

11.08.2017 10:21 - Євген ВОРОБЕЙ

Історія ця мала початок ще в 2015 році, коли у зв’язку зі змінами в законодавстві вузлові лікарні Укрзалізниці по всій Україні передавали на баланс органам місцевого самоврядування.

Обласна прокуратура також втрутилася в даний процес і в листопаді 2015 року звернулася до господарського суду з позовом про зобов’язання міської ради взяти до себе на баланс Вузлову лікарню станції «Чернігів Південно-Західної залізниці».

Піар і ще раз піар

Місцевим судом, київським апеляційним та вищим господарським судом даний позов задоволено та міську раду зобов’язано прийняти до комунальної власності даний соціально значущий об’єкт.

Про такі здобутки прокуратура не забула розказати в пресі і не даремно, адже згідно цих рішень все було вирішено, міська рада зобов’язана була прийняти на баланс та здійснювати фінансування даної лікарні.

Так гарно обіцяв тодішній прокурор Носенко про те, що «все буде добре, тепер прокуратура захистить всіх».

Лікарня між небом і землею

Але… не так сталося, як гадалося. Рішенням Верховного суду України від березня 2016 року всі рішення судів скасовано (!). Лікарня «зависла в повітрі»… А лікарі та весь медичний персонал «завис на біржі».

На сесії міської ради у березні лікарню не взяли на баланс. Була пропозиція – віддати «желєзку» до обласного бюджету.

До цього часу доля лікарня жодним чином не вирішена. Стоїть цілий комплекс будівель з величезною територією геть нікому не потрібний…

А чи потрібний??? А чи не мотивоване таке небажання міської влади забирати собі лікарню, бажанням зрівняти її з землею і використати такий привабливий гектар землі для забудови?

Адже той район останнім часом дуже полюбився забудовникам (багатоповерхові будинки по Старобілоуській, 61-а, 61-б, будинки по вул. Жабинського, 2-д, перспективні забудови на території колишнього терміналу).

«Сприяння прокуратури»

Так де ж наше «око государевое»??? Чим скінчиться дане «сприяння прокуратури вирішенню соціально значущих питань міста».

Чи зробивши «показник» та прокричавши на весь світ про деякі здобутки в судах, прокуратура замовчить той факт, що всі здобутки перекреслені постановою Верховного суду України?

Євген ВОРОБЕЙ

Від редакції. Для балансу думок Svoboda.FM розмістить матеріали зацікавлених сторін і, в першу чергу, прокуратури Чернігівської області.