Суспільство

Жителі села скаржаться на свого голову

10.08.2017 12:34 - SVOBODA.FM

У Великих Осняках Ріпкинського району відбулись збори чи, як кажуть на селі, «сходка».

Частина жителів скаржаться на сільського голову Віктора Хоменка. Він, за їхніми словами, не приділяє селу належної уваги й працює недостатньо прозоро.

Село Великі Осняки підпорядковане Сиберізькій сільради разом із самим селом Сиберіж.

Суперечка начебто й невеликого масштабу, і всі ці проблеми мають бути вирішені всередині громади. Але тут представникам районної влади доводиться бути своєрідними арбітрами: вони кажуть, що такий конфлікт у районі трапився вперше.

Голова на збори так і не прийшов, адже саме в цей час у Сиберіжі проходила сесія сільської ради.

Невдоволені жителі Великих Осняків сформулювали свої запитання-претензії до сільського голови в листі, де йдеться про інвентаризацію, розпаювання та оренду земельних ділянок, впорядкування громадського пасовища, будівельні та ремонтні роботи. Щодо всього цього у учасників зборів є претензії.

Зі свого боку сільський голова Віктор Хоменко стверджує, що робота його і сільради налагоджена прозоро, про розподіл коштів він звітує, а ставлення до Сиберіжі й Великих Осняків рівне. На збори, каже голова, його письмово не запрошували, тому він і не приїхав.

Але ініціатори протесту продовжують наполягати на своїй правоті. Тому представникам району доведеться бути посередниками між конфліктуючими сторонами.

Хоча Великі Осняки – й маленьке село, але його добробут важливий для області в цілому, зокрема екологічна ситуація в Чернігові. В Осняках знаходяться витоки ріки Стрижень, яка тече через обласний центр.

Відеосюжет телебачення «Сівер-центр»: