Світ / Тенденції

Скажений хом'як і операція «Воронеж»

10.08.2017 11:38 - За інф. "Линия обороны"

Ось і все. Як мокрі штани з втомленої дупи Путіна, що ганяв щуку в сибірському озері, впала завіса таємниці над тим, які ракети запускає хом'як-переросток Ин.

Зрозуміло, що КНДР просто ніде брати нові технології чи готову продукцію для своїх збройних сил, окрім як в РФ (як і раніше – в СРСР). Та нині це оприлюднено «Дойче велле», звідки такі думки не очікувалися.

Читайте оригінал на «Deutsche Welle»: «Ракетобудівник з Німеччини: Північна Корея лякає всіх радянськими ракетами».

Там автори справедливо зауважують, що ракетні технології майже неможливо розвивати з нуля. А ще менше ймовірності робити це швидко. І практично немає ймовірності успішно виконувати всі перші запуски.

Свого часу совок і Штати вбили багато часу для того, щоб освоїти виробництво вже готових (!) німецьких ракет ФАУ. При цьому вони мали масу прототипів, окремих деталей, креслень і навіть інженерів, які працювали над ними. Проте ракети довго і нудно падали, вибухали на старті або творили інші дивовижні речі. Поки ракети стали літати передбачувано, нехай і не дуже точно, низка невдач спіткала обидві сторони. Вони поховали якусь кількість персоналу та угробили купу ресурсів. І це вони починали НЕ з нуля.

КНДР же показала і зовсім дивовижну еволюцію своєї ракетної програми. Власне кажучи, всі ракети, що були на озброєнні, північні корейці свого часу отримали з совка або Китаю. Власні досягнення ракетобудування обмежувалися оригінальним кольором фарби і соковитими назвами на зразок «Пух трах бах-3» або щось таке.

Тобто, приблизно до 2006 року, за більш як 50 років свого існування, КНДР взагалі нічого путнього зробити не могла і раптом її «поперло». Стали з'являтися все більш важкі ракети, здатні закидати більшу вагу і на більшу відстань. Дивлячись на 10 років бурхливого зростання ракетної програми Пхеньяна, можна б сміливо називати німців з їхнім Вернером Фон Брауном, а тим більше – американців і совків – жалюгідними любителями, бо такого прогресу їм і близько не вдалося досягти.

Зрозуміло, що росіяни роблять круглі очі і, як звичайно, безглуздо грають: «Ракети? Які ракети? Це не ми, нас там немає. Це злісний, блукаючий військторг». Просто дивно, як у цього лепрозорію виходить нести повну нісенітницю і європейці, та й не тільки вони, слухають цю маячню з роззявленими «варежками», капаючи слиною.

Очевидно, що росіяни постачають в КНДР не тільки і не стільки двигуни, як обережно написано у «Deutsche Welle», а напевно цілі блоки. І якщо хтось розповість казку про те, що чучхеісти самостійно розробили власну систему наведення для важкої ракети, то можна сміливо брати той мокрий виріб, згаданий на початку статті, і лупити по пиці доти, поки «пацієнт» не повернеться до свідомості.

Але ж німці не показали всієї картини, що вказує на «винуватця урочистостей». У цьому сенсі треба відзначити ще одну країну з переліку санкцій, яка ніколи не показувала особливих успіхів в галузі ракетобудування та раптом почала ліпити ракети різних класів, в тому числі, і середньої дальності. Як не важко здогадатися, «приплив творчості» там збігся за часом з північнокорейським.

Коротше кажучи, паралельно з корейцями посилено розвивають галузь бойових ракет іранці. І якщо у випадку з Пхеньяном ця ситуація може бути випадковістю, то разом з Тегераном – вже переходить в розряд збігу. «Совпадение? Не думаю!»©.

А в стадію закономірності все це вводить третій компонент.

Зауважимо: сенс важкої, а тим більше міжконтинентальної ракети – в потужній боєголовці. Немає сенсу гнати ракету з незрозумілою точністю влучення за кілька тисяч кілометрів, щоб там бабахнуло трохи тротилу, нехай навіть кілька тонн. Такі екзерсиси швидко залишать країну нових ракетників без штанів. Тому важка ракета повинна мати ядерну боєголовку.

Навіть не маючи, спочатку, жодної інформації про ядерну програму Ірану і КНДР, вже можна припустити, що паралельно ракетній програмі, є і програма ядерна. І, повернувшись в область фактів, ми виявимо, що саме ці дві країни і саме за останні 10 років посилено розвивають свої ядерні програми. Пхеньян вже має до 10 готових боєголовок.

А ось ядерні програми цих країн вже зовсім явно пов'язані з Москвою. Чи потрібно пояснювати, що створення ядерної бомби з нуля неможливе? І зробити це змогли свого часу тільки США.

Звідси висновок. Росія забезпечила Іран і КНДР не просто технологіями, не лише вузлами, агрегатами, але навіть готовими ракетами.

Тобто РФ фактично плюнула на договір про заборону на передачу ракетних технологій і заборону на поставку в санкційні країни бойових ракет і компонентів до них.

Окрім того, РФ фактично вийшла з договору про нерозповсюдження ядерної зброї, надавши цим країнам технології, обладнання та навіть готові ядерні заряди, в обхід усіх мислимих і немислимих заборон.

Втім, як відомо, договори з Росією не варті паперу, на якому написані.

Якщо і це залишиться без уваги, то завтра варто очікувати появи ядерної зброї у Талібану або Хезболи. Симптоматично, що вперше активно ця тема піднята саме німецькими ЗМІ. Можливо, там ще залишилися люди, які не зажрались путінськими нафтодоларами і розуміють, що коїть лисий дід.

Все йде до того, що США таки готуються до фізичного знищення ракетно-ядерної зброї КНДР. Особливо після того, як упоротий свин Ин оголосив про готовність завдати ядерного удару по базі США на острові Гуам. За іронією долі, саме там базується стратегічна авіація, яка відполірує місця зберігання ракет і ядерної зброої в Північній Кореї.

Але все це - наслідки. Треба щось робити з тим, хто всю цю погань поширює світом. Давно пора відпрацьовувати операцію з умовною назвою «Воронеж».

* * *

А ось і озвучка любителями організована:

Мордор Клінци кндр