Робота

За півроку понад 13 тисяч громадян знайшли роботу в центрах зайнятості

21.07.2017 17:35 - SVOBODA.FM

Про підсумки роботи обласної служби зайнятості протягом І півріччя 2017 року та основні завдання щодо реформування державної служби зайнятості йшлося 20 липня на нараді з директорами базових центрів зайнятості та їх заступниками.

За словами заступника директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Роговця, цього року для ринку праці Чернігівщини характерними є зменшення кількості та погіршення якості працездатного населення, а саме: нестача кваліфікованих працівників, старіння робочої сили, невідповідність підготовки кадрів вимогам економіки, відтік молоді для навчання і працевлаштування у країни Європи.

Водночас на тлі цьогорічного підвищення економічної активності роботодавців та налагодження співпраці служби зайнятості області з новими підприємствами спостерігається тенденція до зростання кількості зареєстрованих вакансій. Їх побільшало на 9% порівняно з відповідним періодом минулого року і налічувалося 15,5 тис. Рівень укомплектування службою зайнятості вільних робочих місць також є досить високим - 85%.

«Застосування нових підходів у діяльності служби зайнятості сприяло оперативному працевлаштуванню шукачів роботи, – сказав Сергій Роговець. – Так, протягом І півріччя 2017 року за допомогою служби зайнятості роботу знайшли 13,2 тис. громадян, що на 9,7% більше, ніж за відповідний період минулого року. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено майже 3,8 тис. безробітних, на професійне навчання скеровано 2,5 тис.».

Загалом же протягом І півріччя на Чернігівщині за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулося 13,7 тис. громадян. Всього перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги 26 тис. осіб – на 10% менше в порівнянні з минулорічним показником.

Станом на 1 липня 2017 року в області налічувалось 12,1 тис. безробітних, що на 10,7% менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 11 осіб.

«З метою підвищення якості та ефективності послуг, що надаються службою зайнятості, забезпечення їх відповідності викликам сучасного ринку праці та потребам шукачів роботи і роботодавців, розпочата реорганізація служби, - сказав Сергій Роговець. - Ключовим принципом змін є створення соціально сервісної служби для клієнтів: для роботодавців – це якісний та швидкий підбір кваліфікованих працівників, для шукачів роботи – сприяння їх зайнятості».

Валентина ФЕДУСЬ, Чернігівський ОЦЗ