Реформа

Військкомат у Чернігові стане пілотним проектом перетворення на «центр комплектування»

21.07.2017 14:47 - За інф. "Українське право"

З 1 серпня по 31 грудня 2017 року на базі Чернігівського обласного військового комісаріату буде реалізовуватися пілотний проекту щодо утворення Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України від 19 липня 2017 року № 492-р.

«Даний проект є перший пілотним проектом заміни діючих військкоматів з їх проблемами, які залишилися ще з Радянського Союзу. Вищевказані центри будуть займатися не тільки удосконаленням порядку комплектування військ, особовим складом та організацією оборонно-мобілізаційної роботи», – пояснив суть проекту генерал армії України Степан Полторак.

Також на цей центр буде покладено завдання забезпечення та впровадження нової ефективної системи обслуговування та надання сервісних послуг по соціальному захисту як військовослужбовців, так і членів їх родин, резервістів, ветеранів війни та пенсіонерів Збройних Сил та інших військових формувань України

«Територіальний центр на період реалізації пілотного проекту здійснює повноваження, які покладені відповідно до законодавства на військові комісаріати, та забезпечує дотримання вимог законодавства з питань військового обов’язку і військової служби, мобілізаційної підготовки та мобілізації в особливий період людських і транспортних ресурсів на відповідній території, а начальник територіального центру здійснює повноваження, які покладені відповідно до законодавства на військового комісара», – йдеться у документі.

Реалізація проекту здійснюється у межах бюджетних призначень, передбачених Міністерству оборони на 2017 рік на утримання Чернігівського обласного військового комісаріату.

За результатами експерименту Міноборони визначить доцільність його поширення на інші військові комісаріати.

Інформацію про реалізацію проекту розміщуватимуть на офіційному веб-сайті відомства.