Гроші й технології

Мінфін використає IT-доробки «ПриватБанку» для верифікації бюджетних виплат

20.07.2017 11:27 - SVOBODA.FM

Міністерство фінансів України та державний (з минулого року) «ПриватБанк» підписали меморандум про співпрацю.

Це дозволить використовувати унікальні напрацювання та технології банку в ІТ-галузі для створення в Україні єдиної системи верифікації бюджетних виплат.

Про це Svoboda.FM повідомила Марина Молька з прес-служби «ПриватБанку» в Чернігові.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, сьогодні бюджет щороку втрачає мільярди гривень через відсутність системи моніторингу використання коштів для виплат пільг, соціальних допомог, субвенцій на надання пільг і субсидій.

Це зумовлено неузгодженістю існуючих баз даних різних державних органів. А головне, що без створення системи верифікації бюджетних виплат держава не може забезпечити якісне надання пільг та інших послуг.

«Наша головна мета – підвищити ефективність системи верифікації бюджетних виплат, що значно зекономить бюджетні кошти. Тому співпраця з «ПриватБанком» у цьому напрямку для всієї країни є важливою та необхідною», – зазначив Олександр Данилюк.

 «Одним із головних стратегічних напрямів роботи банку є «Приват.Share», інтеграція передових технологій у системи держуправління та державних фінансів, – зазначив голова правління «ПриватБанку» Олександр Шлапак. – На сьогодні єдина клієнтська база «ПриватБанку» є найдосконалішим в Україні прикладом створення та адміністрування бази даних, і наш досвід, наші напрацювання дозволять державі не винаходити велосипед, а в найкоротші строки побудувати систему верифікації бюджетних виплат».

Під час розробки Міністерством фінансів єдиної системи верифікації бюджетних виплат будуть використовуватися не лише вже готові напрацювання «ПриватБанку», але й залучатимуться кваліфіковані фахівці банку для створення нових розробок. Нова система, на розробку якої потрібно півроку, дозволить роздроблені та незліченні бази даних об’єднати в єдину керовану систему.