Рецидив

Зловили малолітніх, що пограбували 90-літнього діда

19.07.2017 15:22 - SVOBODA.FM

На Чернігівщині поліція викрила підлітків, які пограбували 90-річного ветерана Другої Світової війни.

Про це повідомляє сектор комунікації головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Співробітники Ріпкинського відділення поліції затримали двох раніше судимих школярів, які відібрали у старенького 700 гривень.

Вершиною цинізму неповнолітніх зловмисників стала відеозйомка пограбування на екшн-камеру.

Дідусь розповів правоохоронцям, що пізно увечері до нього додому зайшов невідомий хлопець та запитав, як пройти до однієї з вулиць. Господар люб’язно розказав та навіть схематично намалював дорогу. Тим часом до будинку забіг інший хлопець.

Непрохані гості стали погрожувати дідусю фізичною розправою. Старенький не розгубився і почав відмахуватися палицею, але йому все одно забракло сил відбитися від нападників. Хлопці відібрали у ветерана гаманець та зникли.

Отримавши повідомлення про пограбування самотнього пенсіонера, група реагування патрульної поліції негайно направилася на пошуки неповнолітніх зловмисників. Потерпілий докладно описав правоохоронцям одного з нападників (інший прикривав обличчя майкою).

Під час прочісування райцентру дільничний офіцер поліції, інспектор ювенальної превенції та оперативник карного розшуку біля продуктового магазину помітили схожого за описом хлопця. Його спільника поліція заскочила вже вдома.

У скоєному старшокласники зізналися поліції у присутності батьків. Відеокамеру, на яку хлопці знімали пограбування, вилучено.

Підлітки перебувають на обліку в поліції, бо раніше мали проблеми із законом за крадіжки. Тоді вони були засуджені умовно, тож парубків знову потягло на нові «подвиги». За нетривалий час, доки їх розшукувала поліція, хлопці встигли використати всі гроші. Вони роздали борги, а решту розтринькали.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Триває досудове розслідування.