запит-відповідь

Укртелеком пояснює ліквідацію таксофонів у Чернігові "світовою тенденцією"

18.07.2017 17:09 - SVOBODA.FM

На світлині цієї публікації - вхід до торгівельного центру "Мегацентр" у самісінькому центрі Чернігова. Ще донедавна тут знаходилося два таксофони для зручності чернігівців і туристів.

Як пояснити дії з демонтажу таксофонів? Чи планує компанія повернути на це місце більш сучасні апарати?

Яка статистика (динаміка) працюючих таксофонів по Чернігівській області взагалі і якими є стратегічні плани компанії?

З такими запитаннями SVOBODA.FM звернулася до прес-служби Укртелекому.

Нижче - відповідь без правок з повним збереженням стилістики оригіналу:

- В Україні, як у всьому світі, фіксовану телефонію в цілому та послуги таксофонії зокрема,  поступово витісняє мобільний зв’язок, інші сучасні технології зв’язку. Зменшення користування таксофонами - світова тенденція. Відповідно було оптимізовано і кількість таксофонів, зважаючи на реальний попит на ці послуги. Якщо понад  десять років тому мережа таксофонів нараховувала кілька десятків тисяч таксофонів, то зараз Укртелеком обслуговує майже 6 тисяч таксофонів по всій території країни. У Чернігівській області зараз їх більше 80, щомісяця з них здійснюється в середньому 10 -11 тисяч дзвінків. У цьому році таксофонів поменшало на кілька, що зумовлено об’єктивними причинами: інколи таксофони демонтуються за зверненнями власників будівель, наприклад, торгівельних центрів.

Оператор усвідомлює соціальну важливість фіксованої телефонії для населення, тому реалізує проекти, щоб послуга була зручною і доступною для абонентів. З початку цього року Укртелеком запровадив соціальну ініціативу і не тарифікує дзвінки з таксофонів на фіксовані номери в межах міста, області й навіть всієї країни, а також розмови з абонентами послуги Smart Line від Укртелекому (код «892»). Безкоштовними є і дзвінки на місцеві номери.

Зважаючи на те, що таксофони надають послуги вихідних і вхідних дзвінків, то дзвінки з таксофона на таксофон по Україні теж безкоштовні.

Від редакції:

Наскільки можемо зрозуміти з відповіді, в ній є натяк на ініціативу власників "Мегацентру" з демонтажу таксофонів. Другий момент - "світова тенденція", яка не є до кінця зрозумілою. Адже світовою тенденцією є заміна таксофонів на сучасні апарати аж до підтримки Skype та інших популярних меседжерів. А також розвиток SIP-телефонії і 4G-технологій.

На фото: Тут були таксофони.