IT

Який смартфон купити і де відремонтувати?

17.07.2017 08:42 -

Смартфон у житті сучасної людини давно став набагато більше, ніж просто телефоном. Це насамперед ваш банківський термінал - спосіб переказати гроші на іншу картку, сплатити за комунальні послуги, поповнити мобільні рахунки.

Віднедавна ви можете заплатити за проїзд у чернігівському тролейбусі, просканувавши смартфоном QR-код.

Що стосується транспорту чи подорожей, смартфон - це ваш персональний навігатор, помічник з автостопу для міжміських поїздок (додаток Bla Bla Car, група спільних поїздок Чернігів-Київ для заощадження ваших коштів), а також ваш надійний гід у міському громадському транспорті багатьох міст України (в т.ч. Чернігова) з додатком City.Dozor. З цим додатком ви точно будете знати, коли на зупинку приїди той чи інший тролейбус чи маршрутка.

Смартфон - ваш екскурсовод з додатками Чернігів.онлайн і Lazar. В останньому випадку це - аудіогід, реалізація якого стала можливою зусиллями Катерини Литвин, Івана Богданова (хор Бортнянського), телерадіокомпанії SVOBODA.FM і компанії Soft Industry.

Смартфон - це ваш медіаплеєр і персональний радіоприймач, в якому ви можете зібрати усі цікаві вам подкасти і радіостанції світу. Особливо це актуально у випадку українських станцій, SVOBODA.FM не виняток.

Функціями смартфона за межами конкуренції є фотоапарат і відеокамера. Тому повинна бути хороша оптика і комунікаційні можливості апарата. щоб ви могли ділитися своїми надбаннями зі світом у соцмережах.

Щодо комунікаційних можливостей, в Україні усі означені можливості можна було задовольнити в високошвидкісній CDMA-мережі 3G-оператора Інтертелеком. На сьогодні - з  перемінним успіхом і у мережах трьох інших операторів.

Унікальним постачальником обладнання на сьогодні стала китайська компанія Xiaomi. Багато апаратів здатні одночасно працювати в українській мережі CDMA (з передачею даних за протоколами Rev.A/Rev.B) або HSPA+ трьох інших національних операторів зв'язку.

Зазвичай апарати у міцному корпусі з гарним склом задовольняють основним потребам - мають батарею високої ємності для довгої роботи без підзаряду і великий розмір оперативної пам'яті (до 3Гб).

Проте, навіть хороші апарати Xiaomi час від часу потрібно ремонтувати. А причин може бути багато: ваша дитина взяла смартфон погратися і розбила скло. З різних причин може вийти зі складу радіомодуль, модуль Wi-Fi, стався програмний збій, не заряджається батарея. Або ж в апарат потрапила вода, не працюють кнопки.

Техніка виходить з ладу навіть частіше за людину, але навіть ремонт Xiaomi Mi5 - останньої моделі у руках фахівців не викликає жодних складностей.

Буває і так, що ваші смартфони служать довго і "помирають" від старості. Наприклад, коли батарею під вашу модель вже не знайти на жодному базарі. Будьте певні, це про Xiaomi, який служитиме довго і надійно.