авто / Імідж*

Китайське виробництво вже не таке, як було 10 років тому?

28.05.2017 13:50 - Петро Форсований

У вас на дворі стоїть китайське авто або оригінальне? Не переймайтеся, бо це ще не показник якості. Сьогодні ми вирушили на ринок автозапчастин, щоби поспілкуватися з автолюбителями та виявили, що ані якість виробництва машин, ані запчастин не можна окреслити одним правилом.

Сергій Бондар із Мени вважає, що чутки про погану якість китайських автозапчастин поширюють зацікавлені продавці оригінальних запчастин, щоб, мовляв, більше «капусти зрубити». Чоловік запевняє, що неодноразово попадався саме на таких посередників.

— Вже два роки як китайські купую! Жодних проблем. Кріплення й розміри — усе встало ідеально. Постійно повторюю, що зараз Китай далеко не такий яким був 10 років тому. Якість покращується з кожним роком.

Зараз віддаю перевагу китайським запчастинам і не боюся: стабілізатори поперечної стійкості, радіатори, скло лобове (до речі, товще й міцніше за оригінал), муфти вала навісних агрегатів. Усе це купив на сайті autozua та замінив 2 роки тому, без клопоту працює й сьогодні. Так що моя порада вам: ставте й не морочте собі голову, — розказав нам автолюбитель з15-річним стажем Сергій Бондар.

А от Василь Коваль із Коропського району має стаж водіння 25 років. За його словами, з китайськими запчастинами все швидше та простіше.

— Я вам так скажу! З неоригіналами все набагато простіше, ніж з оригіналом, терміни завжди короткі, цінник завжди нижче, а ось моржа більша. Іншими словами: на Китаї я зароблю більше, ніж на оригіналі, однак не роблю цього, а чесно кажу, що не варто ризикувати. А щодо того, що вже китайське довго працює, так це не показник.

У мене в самого магнітофон китайський. Ще з тих, що зі світлодіодами, уже близько 20 років працює й касети не жує. Але ж я не кажу, що китайські кращі. Китай — це лотерея, може пощастить, а може — ні. До речі, лотерея зі статистикою не в бік Китаю, — запевнив нас чоловік.

Вдалося нам поспілкуватися і з водієм, який свого часу працював на автозаводі. Він знається на автомобілях краще, ніж на будь-чому іншому.

— Зазвичай беру середній за ціною аналог, найбільш відомої фірми. Хороший хід. Гарне співвідношення ціна-якість. З урахуванням того, що оригінал — це запчастина з того ж заводу по тих же кресленнями і з того ж конвеєра, АЛЕ в інший коробочці й написом, наприклад, «AUDI». Варто сказати, що майже ніякі автобренди не виготовляють запчастини. Так що питання перефразувати можна так: «А ви переплачуєте за оригінальні запчастини?», - риторично підкреслив Михайло Пекур з Чернігова.

Отже, шановні автолюбителі, ретельно обдумайте, чи є сенс економити на автозапчастинах, адже є такі ситуації, коли економія не виправдана. Тим паче, що немає золотого правила поводження зі своєю автівкою.