Вирок

За порізану руку патрульного п’яного все ж таки посадять

30.12.2016 10:37 - SVOBODA.FM

Деснянський райсуд м. Чернігова 9 липня 2015 року засудив місцевого жителя до 2 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Однак прокуратура вимагала справжнього строку і домоглася свого, про що й повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Йдеться про кримінальну статтю 345 у частині 2 – умисне заподіяння правоохоронцю легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням службових обов'язків.

П’яний зловмисник біля будинку на вул. Лациса у Чернігові умисно заподіяв інспектору патрульної служби, який виконував службові обов’язки, удари ножем в руку.

У зв’язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність та м’якістю призначеного покарання на вказаний вирок прокурором внесено апеляційну скаргу про його скасування.

Апеляційний суд погодився з викладеними доводами, скасував вирок місцевого суду в частині заходів примусу та засудив обвинуваченого за вчинення інкримінованого злочину до 2 років позбавлення волі.

Водночас, не погоджуючись із рішенням суду апеляційної інстанції, захисник обвинуваченого оскаржив вирок до суду касаційної інстанції.

За результатами Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив скаргу захисника обвинуваченого без задоволення, а вирок суду першої інстанції без змін.